Színtanácsadás ma már nem luxus-szolgáltatás

2020.10.18.

Tanácsadásaink előtti és utáni jelenségek, érzések és változások...

Bármennyire is próbáljuk néha leplezni, ma már a mindennapok része, hogy ruhákat vásárolunk, vagy épp az interneten böngészve lelünk rá a "szerelem darabra". Halmozunk, olykor orvosságként szerezzük meg a legújabb darabokat. Mindannyiunkban ott kiált vagy a lélek felszínén, vagy mélyen meglapulva az egyediség igénye, amely megkülönböztet másoktól. Nevezhetjük ezt védjegynek is.

Az eladások alapján a leggyakrabban vásárolt színek a ruhaüzletekben valamilyen sötét árnyalathoz tartoznak.
Vajon mi alapján választunk? A fazon tetszik meg? Használjuk a próbafülkét, vagy egyből pakolunk a kosárba?

Egy színtanácsadó véleményét kikérni, ma már nem luxusigény.

Mennyivel elégedettebbek lennénk, ha tudnánk mely színek és fazonok állnak nekünk jól. Ha csak sejtenénk, hogy az alakunk, milyen szabást kíván!

Hányszor érezted egy új szerzemény után másnap, hogy már nem is tetszik? Hány ruhád jutott árvaságra és porosodik gimi óta a szekrényben?

Ezeket a kérdéseket és még sok-sok másikat fogalmaznak meg a vendégeim, mielőtt hozzám fordulnak tanácsokért. Majd az önismeret egy olyan formáját kapják általam, mely boldogabbá, tudatosabbá teszi őket.
A mindennapjaik színesebbé válnak.

Mit érznek miután találkoztak velem? Összességében elmondható, hogy utak nyílnak meg előttük. Új ösvények, melyeken először sodródnak, lavíroznak , majd miután tapasztalnak, akkor szárnyra kelnek színes pillangóként. Hiszen az újdonság először rémisztő, majd a végeredmény varázslatos és felemelő érzés. Boldogok, elégedettek, látják magukon a szépet és többet kapnak néhány óra alatt, mint gondolták volna, amikor felkerestek engem. Eleinte természetesen óvatosan nyúlnak rég vágyott, de bizonytalanságból mellőzött színű darabok vállfáihoz. De emlékezvén a megbeszéltekre, felpróbálják és láss csodát: ragyognak benne és büszkén viselik. Ugyanez igaz, az új mintákra és anyagokra is. Szép lassan az évszakok bekerülnek a gardróbjukba, megtanulnak színkombinációkkal játszani és alkalmazni azokat, egymással. Megtanuljuk, hogy az éppen aktuális divatfazonok és árnyalatokból, melyek illenek az adottságaikhoz és évszakjukhoz. 

Ezeken felül, tippeket adok hajszínekben és a vágási fazonokban, melyek drámai változásokra képesek. Kedvenc eseteim közé tartozik, amikor egy tizen éve meleg-barnára festett hajú, negyvenes éveiben járó hölgy, a szíve mélyén feketére szerette volna festeni a haját, de a környezete hatására, nem merte meglépni, hiszen állítják, hogy a "fekete öregít". Ezt biztosan, te is hallottad már!? Valóban igaz lehet, de nem egy tél-típus esetében. Az említett hölgy, azóta fekete hajjal jár és imádja, ragyod benne. Bizonytalan volt, félt, de a belső hang és a színtanácsadás ereje bizonyított.

Az első jó tanács: aki nem tud mit kezdeni az elismerő pillantásokkal és bókokkal az készüljön, mert, aki szelet vet, vihart arat.

Találd meg önmagad és öltöztesd színeidbe!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!